Robotul daVinci Xi – Interventii chirurgicale minim invazive urologie

In interventiile chirurgicale urologice, tehnologia de ultima ora si tehnicile minim invazive joaca un rol important in refacerea rapida a pacientilor.Robotul daVinci Xi reprezinta cea mai noua generatie de roboti chirurgicali care face performanta chirurgicala la cele mai inalte standarde din Europa, cu multiple beneficii pentru pacienti.

DaVinci Xi este un sistem computerizat, interpus intre chirurg si pacient, care imbunatateste prestatia chirurgicala a medicului.

Fata de generatiile anterioare daVinci Xi aduce urmatoarele avantaje tehnologice, superioare:

  • Vedere 3D si HD, care poate fi marita de 10 ori
  • 4 Brate multifunctionale, inteligente
  • La brate se ataseaza instrumente cu potential de rotire 540 grade si in 7 directii
  • Permite repozitionarea mesei de operatie in timpul procedurii
  • Rotirea sistemului 360 grade in jurul pacientului

Beneficiile chirurgiei robotice

Avantajele tehnologice prezentate mai sus se traduc in urmatoarele beneficii…

Pentru pacient

Cel mai important beneficiu este reducerea dimensiunii inciziei, deci o trauma redusa, o spitalizare de scurta durata si un aspect estetic imbunatatit. De asemenea acest lucru inseamna si o rata a complicatiilor mult scazuta fata de alte tipuri de operatii.

Pentru chirurg

Avantajul major al chirurgiei robotice o reprezinta precizia cu care poate face interventia.

Vizibilitate crescuta

Chirurgul are o vizibilitate foarte clara, marita de 20-30 de ori si o vedere 3D in profunzime, pana la cele mai mici detalii.

Chirurgul executa miscari sigure

Robotul scaleaza miscarile chirurgului. O miscare ampla este tradusa intr-o microdisectie foarte fina, mai sigura si creste precizia miscarii.

Chirurgul ajunge in spatii pe care nu le-ar putea explora prin alte tehnici chirurgicale

DaVinci Xi permite medicului sa ajunga in spatii anatomice inguste, inchise sau greu abordabile prin chirurgia laparoscopica si protejeaza mult mai sigur structurile vitale.

Interventii chirurgicale de mare precizie in cazuri oncologice

Gesturile precise permit disectia milimetrica a structurilor bolnave sau lezate. Astfel, chirurgul este sigur ca a indepartat complet tumora si nu a afectat tesutul sanatos.

Afectiuni tratate prin chirurgia robotica in urologie

Teoretic orice afectiune se poate trata folosind robotul Da Vinci. Totusi robotul nu opereaza singur ci este permanent coordonat de chirurg. Maiestria chirurgului se transmite robotului si nu invers. In mainile unui specialist valoros robotul este util in realizarea unui act medical performant, altfel este doar un instrument tehnic.

Pe langa excizia prostatei, cu robotul Da Vinci se pot trata tumorile renale si vezicale, anumite malformatii precum sindromul de jonctiune poeloureterala (pieloplastia) si cele care privesc implantarea oretero-vezicala (reimplantarile uretero-vezicale), adenoamele de prostata voluminoase, prolapsurile genitale, etc.

In ce masura acesti roboti chirurgicali ar putea inlocui talentul si harul unui medic?

robotul da vinci dr Onaca

Fiecare pacient este unic, însă doar prin interacțiunea umana putem oferi tratament personalizat adecvat.

In definitiv, nu robotul trateaza, ci noi, medicii. Tehnologia a ajutat foarte mult medicina dar nu va inlocui latura umana.

In cadrul Departamentului Urologie a Spitalului Oncologic Monza poti beneficia de interventii chirurgicale cu robotul daVincii Xi.

Interventiile sunt efectuate de Dr. Gheorghe Nita, alaturi de Dr. Mircea Onaca.

Pentru Tratamentul Potrivit

Daca suferi de afectiuni ale prostatei, rinichilor sau a vezicii urinare.