Operatii cu Laser Verde – Varna

Pe data de 6 octombrie 2015 am fost invitat de catre Prof. Alexander Hinev la Spitalul Sfanta Marina din Varna pentru a participa la primele operatii demonstrative cu laser verde efectuate in cadrul clinicii de Urologie pe care o conduce.

Spitalul Universitar din Varna este unul dintre cele mai mari spitale din Bulgaria, aflat in plin proces de modernizare.

Deplasarea am facut-o impreuna cu colegii de la firma SoftMedica, care promoveaza si comercializeaza acest laser. Experienta mea cu acest tip de interventii a inceput in 2007. Intre timp a aparut o noua generatie mult mai eficienta, cu care lucrez din 2013.


Aceasta ultima generatie a fost folosita si la Varna
Prof. Hinev a pregatit pentru data de 6 octombrie 3 pacienti cu adenom de prostata. Primul caz l-am operat impreuna cu profesorul Hinev, demonstrand principalii timpi operatori, setarile laserului, rezolvarea incidentelor intraoperatorii minore. Au participat si ceilalti colegi din cadrul clinicii.

Urmatoarele doua cazuri au fost operate de catre profesor, interventia mea fiind doar in momentele mai dificile. Toti pacientii au evoluat bine, a doua zi plecand acasa.

A doua zi au fost operate alte 3 cazuri prin aceeasi tehnica.

M-am bucurat de ospitalitatea colegilor din Varna, promitandu-le ca voi participa sa-i ajut si atunci cand vor incepe ureteroscopia flexibila cu litotritia laser a calculilor renali. Au primit recent echipamentul necesar dar nu au experienta cu aceasta tehnica.

Articole recente

Categorii

TESTIMONIALE

Apreciez că dr. Niță este un specialist desăvârșit, are un talent excepțional și o răbdare deosebită, reușind să comunice foarte bine cu pacienții
VIOREL CHINAN
Pornind de la soluția medicală de avangardă, disponibilitatea personalului și dotarea spitalului Ponderas, inseamna servicii medicale excelente…
RĂZVAN STOICESCU
Din punctul meu de vedere, dr. Niță pe langa faptul ca stie meserie, cand prescrie o solutie se gandeste in primul rand la binele pacientului…
CRISTI MAFTEI
În urma operației de cancer la prostată am primit o foarte bună ingrijire medicală din partea domnului  doctor Niță Gheorghe
GHEORGHE PLESNILĂ
 

Pentru Tratamentul Potrivit

Daca suferi de afectiuni ale prostatei, rinichilor sau a vezicii urinare.

Afla mai multe…


2023-03-01T22:11:45+03:00

Alege platforma si distribuie articolul!

Go to Top