Chisturi Renale

I:

Am doua chisturi renale pe rinichiul drept, destul de mari (5,7/5,5)si pe care trebuie sa le operez fiindca ma deranjeaza si-mi creeaza o stare de oboseala permanenta.

Si la rinichiul stang mi s-a descoperit un chist de 1 cm, dar acesta este in interiorul rinichiului, nu pe dinafara lui asa cum sunt cele doua.

Daca este in interior inseamna ca e mai grav ? Poate fi operat fara riscuri? S-a format langa el si o hidronefroza mica nu stiu din ce cauza.

Pietre la rinichi nu am. Cat de repede trebuie sa ma prezint la control?

Multumesc.

R:

Daca devin deranjante chisturile renale au indicatie operatorie. Ele pot fi rezolvate laparoscopic cu o internare de 1-2 zile.

Chistul din interiorul rinichiului (se numeste chist parapielic) nu se opereaza. Acesta de cele mai multe ori nu creste in dimensiuni si nu determina suferinta.

Este dificil de interpretat cauza hidronefrozei fara o tomografie computerizata cu substanta de contrast (pe care va recomand sa o efectuati daca nu o aveti deja). Nu inteleg despre ce control vorbiti!

Daca vreti sa va evaluez si eu (preferabil si cu rezultatul tomografiei computerizate) puteti solicita oricand o programare.

Daca doriti si alte informatii puteti reveni.

Va doresc sanatate!

Dr. Gheorghe Niță
Medic primar urologie
Coordonator Departament Urologie
Spitalul Medicover – București

Afla care sunt tratamentele de ultima ora aici in tara.
Ia cea mai buna decizie pentru sanatatea ta!

Chisturi Renale

I:

In luna martie mama a inceput sa faca dializa. La inceput urina normal, dar pe parcurs a inceput sa urineze din ce in ce mai putin.

De curand fiind internata deoarece ii crestea glicemia si tensiunea am aflat ca ambii rinichi au chisturi.

As dori sa aflu daca se mai poate face ceva?

Multumesc.

R:

Probabil ca este vorba de o boala polichistica renala care poate duce in timp la insuficienta renala si distrugerea completa a rinichilor.

In afara dializei singura optiune este reprezentata de transplant. Functie de varsta, alte boli asociate, medicul specilist nefrolog va poate recomanda acest lucru si va poate ajuta sa ajungeti in unul dintre centrele unde se efectueaza aceasta interventie (Institutul Fundeni, Cluj).

Va doresc sanatate!

Dr. Gheorghe Niță
Medic primar urologie
Coordonator Departament Urologie
Spitalul Medicover – București

Afla care sunt tratamentele de ultima ora aici in tara.
Ia cea mai buna decizie pentru sanatatea ta!

Chisturi pe Rinichi

I:

Cu ocazia vizitelor medicale facute anual, la ecografie au fost evdentiate de fiecare data prezenta a doua chisturi de dimensiuni diferite, unul de 10 mm si altul in jur de 30 mm pe rinichiul stang.

Medicii au spus ca sunt „semne de maturitate ” si ca, „cu ele m-am nascut si cu ele am sa mor” si nu mi-au dat nici un fel de alta informatie despre evolutia acestora in timp si eventualele complicatii.

In momentul de fata nu prezint vreun simptom anume, dar vin cu intrebarea daca aceste chisturi imi pot afecta mai tarziu santatea si ce masuri ar trebui sa iau preventiv pentru a nu permite vreo complicatie pe aceste segment.

Mentionez ca am varsta de 52 de ani.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.

R:

Chisturile renale esentiale reprezinta o patologie intalnita relativ frecvent care de cele mai multe orin nu pune probleme si nu necesita un tratament specific.

La aceste dimensiuni nu au nici un fel de repercursiuni. Nu trebuiesc luate masuri preventive. Doar daca cresc (de regula peste 5-7 cm) poate fi necesara o interventie laparoscopica pentru extragerea lor.

Va recomand o urmarire periodica ecografica anuala.

Va doresc sanatate!

Dr. Gheorghe Niță

Afla care sunt tratamentele de ultima ora aici in tara.
Ia cea mai buna decizie pentru sanatatea ta!

Din aceasi categorie


Colica Renala

Colica Renala I: Buna ziua! Fratele meu a facut o colica renala acum o saptamana.A ajuns la doctor cu dureri iar un urma ecografului [...]

Ptoza Renala

Ptoza Renala I: Am 26 de ani si sunt in Italia. In urma unei hematurii severe am facut o urografie. Rezultatul este (o sa [...]

Hidronefroza Sarcina

Hidronefroza Sarcina I: In urma cu aproximativ o saptamana am fost diagnosticata cu hidronefroza gr 1/2 unilaterala dreapta cu dureri momentan suportabile. Sunt insarcinata [...]

Dilatatie Rinichi

Dilatatie Rinichi I: In urma cu cateva saptamanai am avut dureri insuportabile din fata pana in spatele la rinichi. Am facut o ecografie de [...]

Hidronefroza si Pietre Rinichi

Hidronefroza si Pietre Rinichi I: Am varsta de 32 ani, operata la 13 ani de hidronefroza stg. In prezent, la ultima ecografie rezultatul a [...]

Microlitiaza Renala

Microlitiaza Renala I: Am 52 de ani si la rinichiul drept am un calcul de 10 mm, cu ani in urma avea 9 mm. [...]

2023-10-27T18:32:11+03:00

Alege platforma si distribuie articolul!

Go to Top