Chisturi Renale

I:

Am doua chisturi renale pe rinichiul drept, destul de mari (5,7/5,5)si pe care trebuie sa le operez fiindca ma deranjeaza si-mi creeaza o stare de oboseala permanenta.

Si la rinichiul stang mi s-a descoperit un chist de 1 cm, dar acesta este in interiorul rinichiului, nu pe dinafara lui asa cum sunt cele doua.

Daca este in interior inseamna ca e mai grav ? Poate fi operat fara riscuri? S-a format langa el si o hidronefroza mica nu stiu din ce cauza.

Pietre la rinichi nu am. Cat de repede trebuie sa ma prezint la control?

Multumesc.

R:

Daca devin deranjante chisturile renale au indicatie operatorie. Ele pot fi rezolvate laparoscopic cu o internare de 1-2 zile.

Chistul din interiorul rinichiului (se numeste chist parapielic) nu se opereaza. Acesta de cele mai multe ori nu creste in dimensiuni si nu determina suferinta.

Este dificil de interpretat cauza hidronefrozei fara o tomografie computerizata cu substanta de contrast (pe care va recomand sa o efectuati daca nu o aveti deja). Nu inteleg despre ce control vorbiti!

Daca vreti sa va evaluez si eu (preferabil si cu rezultatul tomografiei computerizate) puteti solicita oricand o programare.

Daca doriti si alte informatii puteti reveni.

Va doresc sanatate!

Dr.Gheorghe Nita
Medic primar urologie
Coordonator Departament Urologie
Ponderas Academic Hospital

Afla care sunt tratamentele de ultima ora aici in tara.
Ia cea mai buna decizie pentru sanatatea ta!

Chisturi Renale

I:

In luna martie mama a inceput sa faca dializa. La inceput urina normal, dar pe parcurs a inceput sa urineze din ce in ce mai putin.

De curand fiind internata deoarece ii crestea glicemia si tensiunea am aflat ca ambii rinichi au chisturi.

As dori sa aflu daca se mai poate face ceva?

Multumesc.

R:

Probabil ca este vorba de o boala polichistica renala care poate duce in timp la insuficienta renala si distrugerea completa a rinichilor.

In afara dializei singura optiune este reprezentata de transplant. Functie de varsta, alte boli asociate, medicul specilist nefrolog va poate recomanda acest lucru si va poate ajuta sa ajungeti in unul dintre centrele unde se efectueaza aceasta interventie (Institutul Fundeni, Cluj).

Va doresc sanatate!

Dr.Gheorghe Nita
Medic primar urologie
Coordonator Departament Urologie
Ponderas Academic Hospital

Afla care sunt tratamentele de ultima ora aici in tara.
Ia cea mai buna decizie pentru sanatatea ta!

Chisturi pe Rinichi

I:

Cu ocazia vizitelor medicale facute anual, la ecografie au fost evdentiate de fiecare data prezenta a doua chisturi de dimensiuni diferite, unul de 10 mm si altul in jur de 30 mm pe rinichiul stang.

Medicii au spus ca sunt „semne de maturitate ” si ca, „cu ele m-am nascut si cu ele am sa mor” si nu mi-au dat nici un fel de alta informatie despre evolutia acestora in timp si eventualele complicatii.

In momentul de fata nu prezint vreun simptom anume, dar vin cu intrebarea daca aceste chisturi imi pot afecta mai tarziu santatea si ce masuri ar trebui sa iau preventiv pentru a nu permite vreo complicatie pe aceste segment.

Mentionez ca am varsta de 52 de ani.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.

R:

Chisturile renale esentiale reprezinta o patologie intalnita relativ frecvent care de cele mai multe orin nu pune probleme si nu necesita un tratament specific.

La aceste dimensiuni nu au nici un fel de repercursiuni. Nu trebuiesc luate masuri preventive. Doar daca cresc (de regula peste 5-7 cm) poate fi necesara o interventie laparoscopica pentru extragerea lor.

Va recomand o urmarire periodica ecografica anuala.

Va doresc sanatate!

Dr.Gheorghe Nita
Medic primar urologie
Coordonator Departament Urologie
Ponderas Academic Hospital

Afla care sunt tratamentele de ultima ora aici in tara.
Ia cea mai buna decizie pentru sanatatea ta!

Din aceasi categorie


Hidronefroza si Pietre Rinichi

Hidronefroza si Pietre Rinichi I: Am varsta de 32 ani, operata la 13 ani de hidronefroza stg. In prezent, la ultima ecografie rezultatul a [...]

Piatra la Rinichi

Piatra la Rinichi I: Am 25 de ani. In decembrie 2015 m-am operat de piatra la rinichi de 11 milimetrii in Anglia. Pentru protectia [...]

Hidronefroza dreapta gradul 3-4

Hidronefroza dreapta gradul 3-4 I: In data de 2 decembrie am fost diagnosticata cu hidronefroza dreapta gradul 3-4 prin stenoza de jonctiune pieloureterala cu [...]

Litiaza Renala

Litiaza Renala I: Sufar de litiaza renala de la virsta de 16 ani (acum am 35 de ani). Am inceput incet sa elimin cite [...]

Ureter Blocat

Ureter Blocat I: Stimate Domnule Doctor, In urma cu 9 ani am avut o serie de probleme cu un calcul renal blocat pe ureter. [...]

2019-01-14T11:07:04+03:00

Alege platforma si distribuie articolul!

Go to Top