fbpx
Acasa>Opinie Prostata>Adenocarcinom

Adenocarcinom

I:

Buna ziua,

Ma confrunt cu situatia in care am fost diagnosticat cu adenocarcinom acinar de tip mucinos,scor Gleason 7(3+4)moderat diferentiat pe 2 fragmente din 10.

Am varsta de 66 de ani,pensionar.

Am inteles ca urmeaza operatie si tratament chimioterapeutic.

Vreau sa fac tot ce este mai potrivit pentru mine,sa mai traiesc ceva timp de acum incolo.

Ginerele meu este medic specislist de familie ,a fost medic militar si am avut parte de sprijin din partea lui pentru consultatii si biopsie la Spitalul Militar din Bucuresti.

Imi doresc si o a doua parere in aceaata problema.

Ma puteti ajuta cu o programare, va rog, in acest sens?

Va multumesc.

R:

Buna ziua

Din descrierea dvs este vorba de un cancer de prostata. Din pacate imi lipsesc informatii pentru a putea formula o opinie. Agresivitatea afectiunii dvs este una medie (acest lucru este indicat de scorul gleason).

La varsta dvs, speranta de viata este de peste 10 ani, deci aveti motive sa doriti un tratament care sa vindece eventual aceasta afectiune. De aceea, in aceste conditii prima optiune este reprezentata de prostatectomie – interventie prin care se extirpa prostata impreuna cu veziculele seminale iar uretra este anasomozata (suturata) la vezica urinara.

Pentru a aprecia care sunt sansele de vindecare ale acestei intervenii si daca va fi nevoie sau nu de alt tratament complementar sunt necesare informatii suplimentare:

  • Ce valoare are PSA la momentul biopsiei?
  • Cum este aspectul prostatei la tuseu rectal?
  • Care este rezultatul RMN pelvin cu substanta de contrast? A fost efectuat? (in cazul cand nu s-a efectuat atunci va recomand sa-l efectuati)
  • Daca valoarea PSA este peste 15 ng/ml este recomandata si o scintigrafie osoasa.
  • Daca aveti sau nu alte boli asociate pe care sa le cunoasteti?

De asemenea, trebuie sa fiti informat asupra posibilelor efecte ale interventiei chirugicale – incontinenta urinara (de obicei tranzitorie mai ales daca interventia este una laparoscopica sau robotica) respectiv tulburarile de dinamica sexuala (mai putin frecvente in cazul unei interventii controlata robotic la care se prezerva bandeletele implicate in erectie).

In ceea ce priveste interventia ea poate fi efectuata:

  • chirurgical clasic,
  • laparoscopic sau
  • robotic

Va recomand una din ultimele variante (laparoscopic sau robotic).

Eu efectuez aceste interventii in cadrul Poderas Academic Hospital in echipa cu un coleg din Olanda.

Avantajele interventiilor laparoscopice sau robotice (care este de fapt tot o interventie laparoscopica controlata cu ajutorul unui robot – Da Vinci – ce preia miscarile chirurgului si le transmite in interior) constau in recuperare mult mai rapida, pierdere de sange nesemnificativa (practic nu este nevoie de perfuzie), complicatii reduse, posibilitatea de pastrare a nervilor implicati in erectie.

Interventia considerata gold standart pentru cancerul de prostata localizat este considerata prostatectomia robotica. In cadrul Spitalului Ponderas dispunem de ultima generatie a robotului Da Vinci – Xi.

Daca aveti nevoie de informatii suplimentare puteti reveni pe site sau va puteti programa sunand-o pe asistenta mea – Aurora Ciuca – 0732 301408 (specificati va rog ca poate fi vorba de o interventie chirurgicala pentru a va da prioritate).

Va doresc sanatate!

Dr.Gheorghe Nita
Medic primar urologie
Coordonator Departament Urologie
Ponderas Academic Hospital

Afla care sunt tratamentele de ultima ora aici in tara.
Ia cea mai buna decizie pentru sanatatea ta!

Din aceasi categorie


Probleme Prostata

Probleme Prostata I: Buna ziua Tatal meu este in varsta de 82 de ani si are adenom de prostata, valori PSA normale. De catva [...]

Adenocarcinom de Prostata

Adenocarcinom de Prostata I: Am rugamintea sa imi spuneti ce analize sa mai fac pentru consultatia din 31.03.2016 orele 17.00, cind am fost acceptat [...]

Operatie Adenom Prostata

Operatie Adenom Prostata I: Buna ziua, Tatal meu in varsta de 71 de ani a fost internat acum 1.5 luni pentru operatie de hernie [...]

Medicamentul Urorec

Medicamentul Urorec I: Sunt barbat, varsta: 55 ani, Greutate: 69 Kg, Inaltime: 1,80 m, casatorit, din Bucuresti, Romania. Istoric si simptome ale bolii: Am [...]

Suspiciune ADK-P

Suspiciune ADK-P I: Buna ziua, Ma intereseaza daca pot face o punctie prostatica ghidata prin ecografie transrectala  la domnul dr. Gheorghe Nita si care [...]

Adenocarcinom

Adenocarcinom I: Buna ziua, Ma confrunt cu situatia in care am fost diagnosticat cu adenocarcinom acinar de tip mucinos,scor Gleason 7(3+4)moderat diferentiat pe 2 [...]

2018-10-24T11:03:37+03:00octombrie 24, 2018|Opinie Prostata|
Go to Top