Suspiciune ADK-P

I:

Buna ziua,

Ma intereseaza daca pot face o punctie prostatica ghidata prin ecografie transrectala  la domnul dr. Gheorghe Nita si care este costul total al acestei interventii?

Multumesc !

R:

Buna ziua

Probabil ca aveti o valoare crescuta a PSA sau la tuseu rectal s-a identificat un nodul dur situat pe unul din lobii prostatici. In aceasta situatie pentru diagnostic se recomanda punctie prostatica transrectala ecoghidata.

Procedura poate fi efectuata in cadrul spitalului Ponderas in bune conditii. Mai mult, dispunem de un ecograf de ultima generatie care permite chiar importarea imaginilor de la un RMN (in eventualitatea cand pacientul a efectuat acest RMN anterior) si efectuarea punctiei sub ghidajul acestor imagini – se numeste punctie cu fuziune RMN – ecografie.

De regula aceasta tehnica este indicata in cazul cand pacientul a avut si alte punctii in antecedente si au fost negative. In cazul dvs cred ca este suficienta o punctie standard in care se recolteaza de regula 10-12 fragmente din zone destul de bine stabilite ale prostatei.

Intervetia se efectueaza in ambulator, fara internare, cu anestezie locala. Exista un discomfort care este insa minim. In cazul pacientilor care nu vor sa simta nimic putem efectua si anestezie intravenoasa (evident in acest caz poate fi un cost suplimentar).

Nu sunt eu cel mai in masura sa va furnizez informatii privind costurile. Punctia prostatica standart costa in jur de 1000 lei la care se adauga costul analizei histopatologice – cred ca in jur de 500 lei.

Daca doriti informatii exacte privind costurile puteti suna direct la Spitalul Ponderas 021-9886. Tot aici puteti vorbi pentru programare in cazul cand va hotarati sa veniti pentru punctie in cadrul Spitalului Ponderas.

Daca doriti alte informatii puteti reveni oricand.

Va doresc sanatate!

Dr.Gheorghe Nita
Medic primar urologie
Coordonator Departament Urologie
Ponderas Academic Hospital

Afla care sunt tratamentele de ultima ora aici in tara.
Ia cea mai buna decizie pentru sanatatea ta!

Citeste si articolele…


Citeste raspunsurile date cititorilor…


Adenom de Prostata

Adenom de Prostata I: Tatal meu are 60 de ani si a fost diagnosticat cu adenom de prostata. Testul PSA i-a iesit cu valoarea [...]

PSA

PSA I: In data de 15 ian. 2018 am facut o analiza cantitativa a PSA-ului, la recomandarea medicului urolog. Rezultatul analizelor a fost de [...]

Suspiciune ADK-P

Suspiciune ADK-P I: Buna ziua, Ma intereseaza daca pot face o punctie prostatica ghidata prin ecografie transrectala  la domnul dr. Gheorghe Nita si care [...]

2018-10-23T13:20:17+03:00

Alege platforma si distribuie articolul!

Go to Top